zaterdag 18 augustus 2012

Patroon hartje.

Ik vond dit patroon op een buitenlandse site, ik heb hem nagemaakt van het plaatje en geprobeerd het patroon te beschrijven.

Dit patroon heb ik even snel geprobeerd te noteren, voor de beginner misschien wat lastig te begrijpen maar kijk goed naar de foto's, dan kom je er ongetwijfeld uit!


Ieder eerste stokje bestaat altijd uit 3 lossen, als begin.

Haaknaald 4

Haak 5 lossen, sluit de ring af met een hv in de eerste losse.

Ronde 1: haak in de ring, *3st (eeste stok is 3l) 2l* 4x herhalen, sluit af met hv in 1e st.

Ronde 2 nieuwe kleur: *haak in losseboog 3st, 2l, 3st, 1l* 4x herhalen, sluit af met hv in eerste st.

Ronde 3 nieuwe kleur:* 2st, 2 l, 2st in losseboog van 2, 1st in iedere st van vorige ronde, 2 st in losseboog van 1, 1st in iedere st van vorige ronde * 4x herhalen, sluit af met hv in eerste st

Ronde 4 nieuwe kleur: * 2st, 2l, 2st, in losseboog van 2, 1st in iedere st van vorige ronde. * herhaal 4x, sluit af met hv in eerste stokje

Ronde 5 nieuwe kleur: zie ronde 4

Ronde 6 nieuwe kleur: zie ronde 4

De bogen:

Ronde 1: hecht aan met een vaste in de 7e stk vanaf de losseboog van 2. Haak 5l, haak een vaste in de 3e at vanaf eerste vaste deze tour (dus twee st overslaan). Haak 3l, sla 1 st over, en haak een vaste. Haak hierna 9st in losseboog van 5. Sluit af met een vaste in stk van vorige tour (2st naast st van eerste vaste, zie foto).

Ronde 2 nieuwe kleur: hecht aan in eerste st vorige ronde. Haak 3l, 1v in stk van ronde 6 van het vierkant. * 2stk in volgende st, 1st in volgende st * herhalen tot einde, sluit af met vaste in st van ronde 6. ( totaal 16 stokjes)

Ronde 3 nieuwe kleur: zie ronde 2 ( totaal 25 stokjes)

Ronde 4 nieuwe kleur: zie ronde 2, voor iedere boog. Ga alleen nu door en haak daarna in ieder st 1 st.

Ronde 5 nieuwe kleur: in ieder st 1 vaste. Sluit af met hv in eerste vaste.

Ronde 6 nieuwe kleur: hecht aan met 1v, 3l, 2st in zijkant van vaste. Sla 2 st over en haak weer 1v. Haak tot het midden van boven (zie foto). Haak 15l, sla 12 st over haak vaste. Haak 12v terug, haak weer 30v terug in de lossenboog. Ga dan verder met het randje. Hecht af met hv.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje plaatst! Groetjes, Dedy