woensdag 26 september 2012

Uilen

Ik heb ze nagemaakt van plaatjes, die ik vond via pinterest.com.
Een klasgenoot vroeg om het patroon, bij deze:

Haaknaald 3 of 3,5.

Je kan de tasjes zoals je ziet zo groot maken als je zelf wilt door de eerst sliert lossen met 2/4/6/enz te vermeerderen of de verminderen.

Speciale Steken:
3 stgr (3 stokjes groep): * omslag, steek de haaknaald in de volgende steek, omslag en trek de draad door de steek, omslag en trek de draad door 2 lussen op de haaknaald.* Herhaal dit vanaf * 2x. Omslag en trek de draad door de 4 lussen op de haaknaald.

3stgr opzetten: haak 3 lossen. *omslag, steek de haaknaald in de volgende steek, omslag en trek de draad door de steek, omslag en trek de draad door 2 lussen.* herhaal dit vanaf * 1x. omslag en trek de draad door de 3 lussen op de haaknaald.


Haak 28 lossen, haak hieroverheen een toer vasten van 28

Ronde 1: 3stgr opzetten in voorste lus , sla 1v over, * 3stgr in voorste lus, l v overslaan* herhaal tot einde. Ga nu door in de √°ndere kant van de vasten, zorg dus dat het een ronde wordt.  * 3stgr in losse, 1v overslaan* herhaal tot einde. eindig met hv in de eerste 3stgr (de opzet).

Ronde2: 3 stgr opzetten. * 3stgr in iedere 3stgr van de vorige ronde.* herhaal tot einde, eindig met hv in eerste 3stgr.

Ronde 3: zie ronde 2

Ronde 4: hecht aan met een nieuwe kleur. zie ronde 2

Ronde 5,6,7: zie ronde 2

Ronde 8: haak in iedere 3stgr 2v.

Ronde 9: *haak in iedere vaste 1 stk. doe dit 8x. haak 16l, sla 12v over. haak weer in iedere v 1st, doe dit 8x.* herhaal vanaf * nog 1x.
(het kan zijn dat je nu niet helemaal uitkomt, zorg er gewoon voor dat de handvatten in het midden zitten, zoek ander zelf even uit waar het midden zit, zo kun je ook naar wens je handvatten groot of klein maken.)

Ronde 10: haak in ieder st 1v. haak rondom de lossenlus ook vasten.

Ogen: haak 5 lossen tot een ring .
           ronde1: zwart: 12st in de ring. eindig met hv in st.
           ronde 2: wit:  2st in iedere st van vorige ronde. eindig met hv.
           ronde 3: wit: 1v in stk, 2v in stk. herhaal tot einde. eindig met hv.
Neus: haak 5 lossen
          keer om, haak in lossen opvolgend: 1v, 1hst, 1st, 1,dst. hecht af.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje plaatst! Groetjes, Dedy